Over mij

Ik ben Nicolien Brzesowsky (1968), Shiatsu therapeute en (energetisch) coach.  Ik heb de beroepsopleiding Zen Shiatsu in Amsterdam in 2006 afgerond. In 2019 rondde ik de jaaropleiding Voedingsleer af, gebaseerd op de Chinese en Westerse voedingsleer. Ook maak ik gebruik van klankschalen om de behandeling nog effectiever te maken! Ik rondde de opleiding klankschaalmassage in 2020 af. Ik heb in 2016 het online lifestyle magazine bodyandmind.amsterdam opgezet, een blog over bewust en gezond leven in Amsterdam.

Mijn achtergrond

Voordat ik Shiatsu therapeute werd heb ik verschillende andere dingen gedaan. Na mijn studies Boekhandel & Uitgeverij en Bestuurskunde heb ik mijn eigen bedrijf Niccom gestart. Vanuit hier heb ik vele debatten en conferenties georganiseerd over maatschappelijke onderwerpen. Mijn specialisme was onder andere werk/privé-balans. Mijn benadering was oplossingsgericht en mijn doel het op gang brengen van discussie en verandering in mens en maatschappij. Ik heb in het verlengde hiervan ook twee boeken uitgebracht. Het boek Zo doet ze dat! Werkende moeders aan het woord was de eerste. In 2009 verscheen De Bonusmoeder, een boek met positieve ervaringen van stiefmoeders. Maar ik wilde meer betekenen bij de verandering in de individuele mens.

Innerlijk werk

Gevormd als mens en als wereldburger ben ik door mijn geboorte in Ethiopië en de paar jaar die ik daarna in Indonesië heb gewoond. Ook mijn eigen hoog gevoeligheid en stemmingsstoornis hebben mij geleerd bewust om te gaan met mijn energie en balans. Zo ben ik op verschillende manieren innerlijk werk gaan verrichten om allereerst mezelf verder te ontwikkelen. De opleiding Zen Shiatsu en aanvullende energetische trainingen hebben mij hier verder in gevormd. En die ontwikkeling gaat nog steeds door.

Begeleiding van anderen

Sinds 2007 begeleid ik anderen; mensen die gezondheidsklachten hebben en/of in een veranderingsproces zitten. Mijn hoog gevoeligheid zet ik in bij dit werk. Verder geef ik geregeld workshops in meridiaan strekkingen en lichaamsbewustzijn. Ik vind het inspirerend om mensen te helpen, te begeleiden en te zien dat ze zich meer bewust worden van hun lichaam en energiebalans. Mijn netwerk bestaat uit behandelaars in verschillende disciplines in de reguliere en alternatieve zorg.

Shiatsu en lichaamsbewustzijn

Het mooie van Zen Shiatsu vind ik dat mensen door de behandelingen meer bewust worden van hun lichaam en in balans komen. Shiatsu heeft mijzelf een enorme persoonlijke ontwikkeling gebracht. Ik heb geleerd om beter met mijn sensitiviteit om te gaan en deze als kracht in te zetten.

Ik ben lid van de beroepsvereniging Shiatsu Vereniging Nederland. Mijn behandelingen worden (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen. Ik ben te bereiken via 06 21 95 06 62 of via email. 

Photocredits: Jasper de Waal