Westerse en Chinese natuurvoedingsleer

Naast Shiatsu behandelingen geef ik ook persoonlijke voedingsadviezen die gebaseerd zijn op de Westerse, Chinese geneeskunde en natuurvoedingsleer. De kennis hiervoor deed ik op tijdens de jaaropleiding Voedingsleer af. Het interessante van deze voedingsleer is dat het drie pijlers combineert: de Chinese geneeskunde, de Westerse en natuurvoedingsleer. De Chinese geneeskunde beschrijft vooral de energetica van voedsel én vertering. Ten tweede, de moderne westerse voedingsleer, richt zich op de microprocessen. Terwijl de natuurvoedingsleer, ingaat op de kwaliteit en vitaliteit van voedsel.

Persoonlijke voedingsadviezen

Een advies is afgestemd op de klachten en wensen van jou als klant. Ik stel dus altijd een persoonlijk voedingsadvies samen, mede gebaseerd op mijn kennis van de meridianen. Daarnaast kunnen mijn Shiatsu behandelingen hierop een mooie aanvulling zijn.

Mijn eigen ervaring met de Chinese Voedingsleer neem ik hierin mee. Na jaren veel last te hebben van een onregelmatige stoelgang probeerde ik deze voedingsleer uit. Met als resultaat dat ik een betere stoelgang kreeg. En daarnaast veel meer energie!

Verbeteren van jouw spijsvertering

Een belangrijk uitgangspunt van de adviezen is dat jouw individuele vertering(scapaciteit) wordt verbeterd. En vaak lukt dat door veelal warm te eten. Ook belangrijk is om bepaalde voeding te laten staan. Denk daarbij aan: suiker, gist, geraffineerd eten en teveel koolhydraten.

Tenslotte vind ik belangrijk dat je ook moet kunnen genieten bij het volgen van een dieet. En als je zondigt, dat je er volop van mag genieten!

Lekkere recepten

De voedingsleer biedt veel ruimte voor lekkere recepten. Op deze site vind je in de categorie Food verschillende recepten. Een greep hieruit:

– Kippenbouillon

– Pompoensoep

 Verschillende ontbijtsuggesties

– Verschillende lunchsuggesties

Literatuur over de Chinese voedingsleer

En mocht je meer willen lezen? Deze boeken vertellen je meer over de Chinese voedingsleer:

  • Healing with Whole Foods: Asian Traditions and Modern Nutrition  – Paul Pitchford (ISBN 9781556434303)
  • Het vijf elementen kookboek (ISBN 9063783167)
  • De natuurlijke keuken (ISBN 3895085448)

Wil je een persoonlijk afgestemd voedingsadvies?

Je bent van harte welkom om een afspraak te maken. Ik ben bereikbaar via 06 21 95 06 62 of via e-mail.